Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009

Θ. Ηλιόπουλος: «Αν δεν πέσω κάτω, δε θα με πάρουν από δω»Όμηρος ενός κράτους που προσπαθεί να πάρει ρεβάνς για τον Δεκέμβρη του 2008, δηλώνει από τη φυλακή ο Θοδωρής Ηλιόπουλος με σημερινή τηλεφωνική του συνέντευξη διανύοντας την 26η ημέρα απεργίας πείνας. Η κράτησή του συνεχίζεται χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο από την 18η Δεκεμβρίου 2008.

Καμία απάντηση δεν δίνεται στο αίτημα των γιατρών και των συγγενών του για την άμεση μεταφορά του Ηλιόπουλου σε Νοσοκομείο, καθώς έχει υποστεί ήδη σοβαρές βλάβες η υγεία του λόγω της απεργίας πείνας.

Ήδη μετά από τη χθεσινή εξέτασή του η γιατρός Ελένη Κάκαλος σημειώνει:

«Εξετάσθηκε ο κ. Ηλιόπουλος Θεόδωρος, μετά από αίτημα του ιδίου και της οικογένειας του. Ο ασθενής ευρίσκεται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας, λαμβάνοντας μόνον νερό. Από την λεπτομερή κλινική εξέταση προέκυψε ότι έχει χάσει 8 κιλά με βάρος εκκινήσεως τα 60 κιλά, δηλαδή πάνω από το 10% του σωματικού του βάρους. Είναι εμφανής η απώλεια μυικής μάζας και παρουσιάζει υπνηλία, ορθοστατική υπόταση, σχετική βραδυκαρδία (σε σχέση με προηγούμενες εξετάσεις, σχετιζόμενη με πιθανή συμμετοχή του μυοκαρδίου-κίνδυνος μυοκαρδιοπάθειας), εμβοές ώτων και μυικές κράμπες και παραισθησίες κάτω άκρων στα πλαίσια ηλεκτρολυτικών διαταραχών. Συνοψίζοντας ο ασθενής παρουσιάζει επιπλοκές από ζωτικά συστήματα όπως μυικό, καρδιαγγεικό, ήπαρ και νευρικό σύστημα. Κατόπιν τούτου κρίνεται απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε χώρο αυξημένης ιατρικής φροντίδας (νοσοκομείο) προκειμένου να παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της υγείας του και πιθανών μη αναστρέψιμων επιπλοκών».

Ελένη Κάκαλου, MD, MSc
Ιατρός ειδ. Παθολόγος
Αθήνα, 3 Αυγούστου 2009

Στη συνέντευξή του, που δόθηκε το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5” o Θοδωρής Ηλιόπουλος επαναλαμβάνει ότι η κράτησή του συνεχίζεται χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με μόνη αφορμή τις μαρτυρίες δύο ανδρών των ΜΑΤ και τονίζει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην απεργία πείνας μέχρι την τελική δικαίωσή του.
[Πηγή: tvxs.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου